”Nu exista niciun fel de relatie intre PNL si USR. Vorbim despre un partid care e infiintat de 6 luni, vorbim de o structura care a impulsionat nevoia de reforma in viata politica, dar e un partid care va trebui sa confirme. Nu stiu care va fi parcursul lui in Parlament, imi doresc sa intre in Parlament pentru ca reprezinta un anumit electorat care probabil nu se mai regaseste in partidele traditionale. Nu am vorbit nici noi si nici ei despre o alianta politica la nivelul Parlamentului, nici preelectorala, nici postelectorala, ci punctul care ne uneste este propunerea de prim-ministru. Vom vedea dupa alegeri la ce formule de discutii se va ajunge cu cei din USR si evident ca imi doresc un Cabinet cu Dacian Ciolos prim-ministru, cu sustinerea parlamentara a unui spectru cat mai larg”, a declarat Alina Gorghiu, potrivit News.ro.

Cat despre o posibila alianta cu Partidul Miscarea Populara, Gorghiu a afirmat ca, in opinia sa, Traian Basescu nu va intra in Parlament, ”dar daca intra in Parlament este o varianta de nefrecventat de PNL”.

Alina Gorghiu a mai aratat ca prefera sa ramana in opozitie decat sa guverneze alaturi de PSD, aceasta varianta fiind, de asemenea, exclusa in totalitate de PNL.