Presedintele Partidului National Liberal, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, la Adevarul Live, ca nu exista niciun fel de relatie intre PNL si USR, precizand ca nu s-a discutat despre o alianta politica intre cele doua partide, nici preelectorala, nici postelectorala, singurul punct care ii uneste fiind propunerea de prim-ministru.

”Nu exista niciun fel de relatie intre PNL si USR. Vorbim despre un partid care e infiintat de 6 luni, vorbim de o structura care a impulsionat nevoia de reforma in viata politica, dar e un partid care va trebui sa confirme. Nu stiu care va fi parcursul lui in Parlament, imi doresc sa intre in Parlament pentru ca reprezinta un anumit electorat care probabil nu se mai regaseste in partidele traditionale. Nu am vorbit nici noi si nici ei despre o alianta politica la nivelul Parlamentului, nici preelectorala, nici postelectorala, ci punctul care ne uneste este propunerea de prim-ministru. Vom vedea dupa alegeri la ce formule de discutii se va ajunge cu cei din USR si evident ca imi doresc un Cabinet cu Dacian Ciolos prim-ministru, cu sustinerea parlamentara a unui spectru cat mai larg”, a declarat Alina Gorghiu, potrivit News.ro.

Cat despre o posibila alianta cu Partidul Miscarea Populara, Gorghiu a afirmat ca, in opinia sa, Traian Basescu nu va intra in Parlament, ”dar daca intra in Parlament este o varianta de nefrecventat de PNL”.

Alina Gorghiu a mai aratat ca prefera sa ramana in opozitie decat sa guverneze alaturi de PSD, aceasta varianta fiind, de asemenea, exclusa in totalitate de PNL.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.