"Din ceea ce spunea doamna ministru de Finante, cu tot ceea s-a votat in ultimele luni in pregatirea campaniei electorale, asa cum, din pacate, ne-a obisnuit Parlamentul, inainte de alegeri voteaza in toate directiile mariri de salarii fara calcule bugetare consistente, s-au cam adunat in jur de 9 miliarde de lei, deci peste un procent din PIB impartit in diferite directii. (...) E un impact bugetar care inseamna sau cresterea deficitului — ceea ce ar fi catastrofal pentru Romania — sau, daca nu, daca vrem sa tinem limitele deficitului (...), asta inseamna reducerea investitiilor", a spus Ciolos la Adevarul Live.

Premierul a explicat ca maririle procentuale de salarii pentru anumite categorii nu fac altceva decat sa accentueze inechitatile din sistem si sa lase fara finantare legea privind salarizarea unitara a bugetarilor, transmite Agerpres.

"Chiar daca banii acestia sa zicem ca ar fi necesar sa se duca in mariri de salarii..., dar maririle acestea procentuale nu fac decat sa creasca si mai mult dezechilibrele intre modul cum sunt tratati diferiti salariati. Si noi asta am incercat sa corectam anul acesta. Pentru ca doar mariri procentuale nu rezolva problema salarizarii. Avem in continuare oameni care au aceeasi formare profesionala, aceeasi vechime, lucreaza in aceleasi institutii sau in institutii paralele, cu aceleasi responsabilitati, dar care au salarii diferite. Maririle procentuale nu rezolva aceste disfunctionalitati, dar pe care noi vrem sa le corectam printr-o lege a salarizarii unitare coerenta. Cu aceste decizii, o lege a salarizarii bugetare nu va mai avea finantare, pur si simplu, pentru ca banii se impart din nou cate un pic la fiecare", a spus Dacian Ciolos.