Aflat in vizita pe centura feroviara a Capitalei, tronsonul vest Gara de Nord - Domnesti - Magurele - Gara Progresu, ministrul Transporturilor Sorin Buse a anuntat ca in perioada iemdiat urmatoare ar urma sa fie lansata licitatia pentru continuarea Magistralei 5 de metrou, magistrala ce in prezent se afla in constructie pe tronsonul Raul Doamnei (Drumul Taberei) - Eroilor.

Sorin Buse a facut declaratia in contextul prezentarii planurilor pentru viitoarea centura feroviara si proiectului de tren urban pentru Capitala si zona metropolitana.

"Acest proiect [n.r. al centurii feroviare] face parte dintr-o viziune mai ampla, menita sa rezolve problemele de trafic ale Bucurestiului, cu ajutorul caii ferate si a metroului, exact cum este si legatura feroviara dintre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni. Tot in acest context, se inscrie si lotul 2 al Magistralei 5 de metrou (Eroilor - Pantelimon) pe care dorim sa o lansam pentru licitare in urmatoarele zile, dar si Magistrala 6 de metrou, pe care o vom propune Guvernului spre aprobare in urmatoarele saptamani", a declarat ministrul Buse citat de HotNews.