"Am avut discutii cu conducerea USR, partidul care doreste schimbarea modului in care se face politica in Romania si partidul care a asumat public faptul ca doreste continuarea proiectelor Guvernului Ciolos.

Solidaritatea acestor oameni curati ne-a impresionat. Eu si cativa colegi ministri si secretari de stat meditam daca am fi mai utili continuand inca doua luni proiectele punctuale sau incercand sa salvam Proiectul mare. Vom lua o decizie in urmatoarele doua saptamani", a declarat Ghinea pentru Ziare.com.

Presedintele Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, a anuntat, marti seara, ca formatiunea sa negociaza cu cinci-sase ministri din Guvernul condus de Dacian Ciolos, dar a dorit sa ofere nume.

In schimb, in urma cu o luna de zile, Nicusor Dan a spus ca Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea si Dacian Ciolos se incadreaza in tiparul oamenilor pe care i-ar vrea in partidul sau.

Discutiile despre intrarea lui Ghinea in politica au aparut dupa ce acesta a declarat la Digi 24 ca va candida daca Dacian Ciolos va face acest lucru. "Nu este decizia mea. E decizia premierului Dacian Ciolos. Suntem o echipa si nu o sa fac un pas de capul meu singur", a spus Ghinea atunci.

9AM.ro reaminteste de faptul ca premierul Ciolos le-a cerut demisia ministrilor din Guvern care vor sa intre in politica. Ghinea nu a anuntat o astfel de intentie.