Intrebat cum comenteaza afirmatiile copresedintelui PNL Alina Gorghiu, din cadrul Ligii Alesilor Locali de vineri, potrivit carora atat timp cat la Palatul Cotroceni se afla Klaus Iohannis, Dragnea nu va fi premier, acesta a raspuns: ”Nu am stiut ca doamna este avertizor, stiam ca e semipresedinte la un partid. Dincolo de penibilul interventiei si al declaratiei, mi se pare foarte grav ca o doamna, indiferent cum o cheama, ii dicteaza presedintelui Romaniei ce sa faca sau, si mai grav, ce sa nu faca”.

Dragnea a precizat ca nu este o declaratie oficiala de la Palatul Cotroceni, pentru ca, daca ar fi, ar comenta-o fara ezitari.

Liderul PSD a mentionat ca partidul pe care il conduce nu va discuta despre variante de premier de la PSD decat dupa alegeri.

”Ei (liberalii - n.r.), ca de obicei, sunt preocupati de functii, de cine sa fie si, mai important, de cine sa nu fie. Si la locale i-am vazut, nu aveau niciun program, erau preocupati sa nu fie PSD, sa nu fie Firea. Cine ii mai crede? Din ce in ce mai putini oameni”, a mai spus Dragnea.

Presedintele PSD s-a referit si la calculele de dupa alegeri pentru formarea majoritatilor.

”Nu as fi asa de sigur ca UDMR se aliaza cu PNL”, a spus Liviu Dragnea, precizand ca a vazut in Parlament, in ultima sesiune parlamentara, ca UDMR a votat cu PSD si ca a sesizat o relatie destul de rece a celor de la UDMR cu PNL.

”Nu zic ca vom face alianta cu UDMR, dar nu i-as pune aproape de PNL”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a mai afirmat ca ”asistam la un razboi hibrid impriva PSD, ceea ce nu e corect si nu e democratic”.

”Nu e singurul derapaj din aceasta tara”, a adaugat Dragnea, respingand scenariul unei guvernari PNL-PSD, dupa alegeri, cu Dacian Ciolos premier in continuare.

Liviu Dragnea a explicat ca nu exista aceasta posibilitate, si a mentionat ca este o abordare pragmatica a PSD.

”Noi avem experienta din 2009, cu guvernarea PSD- PDL, cand, dupa 7 luni, PSD a plecat din Guvern, pentru ca era o incompatibilitate intre cele doua partide. Asa este si intre PSD de astazi si PNL de astazi”, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea a respins si scenariul numirii lui Victor Ponta la sefia Camerei Deputatilor, in ultima sesiune parlamentara, el precizand ca o numire a acestuia ar face sa explodeze acest razboi hibdrid.

Potrivit lui Liviu Dragnea, ”un obiectiv major, dupa alegeri, al PSD este sa puna randuiala in tara”.

Liviu Dragnea a tinut sa reitereze faptul ca, daca PSD si ALDE vor castiga alegerile si vor face o majoritate parlamentara, vor merge impreuna la Cotroceni si vor prezenta o propunere de premier, transmite News.ro.

”Este greu de crezut ca presedintele Iohannis nu va respecta Constitutia. Dar daca, totusi, se va intampla? Noi tot nu cedam, majoritatea va ramane aceeasi. Eu cred ca presedintele nu va arunca tara intr-o criza politica, fara temei”, a mai spus Dragnea.