Primele mele ganduri se indreapta catre victimele acestui atentat deosebit de sangeros si catre familiile acestora, carora le transmit condoleante si carora le doresc sa gaseasca puterea sa depaseasca acest moment dureros", scrie Tariceanu, intr-un comunicat de presa.

Presedintele Senatului spune insa ca a constatat "cu multa ingrijorare" ca acest gen de tragedii tind sa intre in cotidian, "ca imaginatia criminala a acestor teroristi depaseste orice limita", iar comunicatele cancelariilor "nu pot repara ireparabilul". Liderul ALDE considera ca o parte din vina o poarta si serviciile de informatii, care nu isi fac treaba.

"Devine din ce in ce mai de neinteles cum serviciile specializate din tari, cu multa experienta in domeniu, se dovedesc ineficiente in prevenirea si derularea acestor crime impotriva civililor complet nevinovati. Intarirea numerica a fortelor care asigura paza si ordinea poate fi considerata doar o masura complementara, pentru ca este imposibila blocarea pe teren in proportie de 100% a acestor acte teroriste. Serviciile secrete au datoria sa-si demonstreze utilitatea prin actiuni eficiente de neutralizare la nivelul decidentilor care dirijeaza aceste acte criminale", scrie Tariceanu.

Suspectul ucis dupa atacul de la Nisa, soldat cu 84 de morti, era cunoscut fortelor de ordine pentru infractiuni mici inainte de masacru si nu era suspect de terorism, relateaza Le Parisien. Nascut in Franta, in 1985, barbatul nu era urmarit de serviciile de securitate sub suspiciune de extremism, informeaza Digi24.

Cartea sa de identitate a fost gasita in camion. Potrivit unor surse apropiate anchetei, barbatul este de origine tunisiana.