Intrebata duminica, la Antena 3, daca exclude orice colaborare dupa alegerile din toamna cu PSD, Gorghiu a raspuns: "Categoric. (...) Absolut in nicio conjunctura politica. Categoric nu vorbim de niciun fel de guvern care sa includa PSD-ul alaturi de noi".

Copresedintele PNL a exclus, de asemenea, posibilitatea formarii unui guvern de uniune nationala si a afirmat ca experientele liberalilor in aliantele anterioare cu PSD au fost "toxice", relateaza Ziare.com.

"Dati-mi voie sa spun si eu un singur lucru legat de Guvernul de uniune nationala pe care il exclud, n-am spus-o acum in premiera, o tot spun de foarte multe ori (...) Experientele noastre de-a lungul timpului cu PSD au fost toxice, indiferent ce spune unul sau altul care au apreciat la un moment dat un proiect. PSD nu stie sa lucreze intr-un proiect, intr-un parteneriat cu alt partid si fostul PD a avut aceiasi experienta, si PNL... Nu poti sa mergi in parteneriat cu un partid care, trecand de resursa umana a carei analiza nu o fac acum, nu vrea decat sa preia toata puterea, nu face parteneriate pe proiecte", a afirmat Gorghiu.