Marian Oprisan a fost votat de 21 din cei 33 de consilieri judeteni. Astfel, el a fost ales de toti consilierii PSD, de cei de la ALDE, dar si de un consilier liberal, desi strategia PNL a fost de a vota ”impotriva”.

Vicepresedinti au fost alesi cu 20 de voturi ”pentru” si 13 ”impotriva” Dragos Birladeanu (PSD) si Ionel Cel-Mare (ALDE), care au ocupat aceste functii si in mandatul trecut.

In Consiliul Judetean Vrancea, PSD are 18 consilieri, PNL - 13 si ALDE - doi.

In sedinta de miercuri de constiuire a noului CJ Vrancea, presedintele organizatiei judetene a PNL, Catalin Toma, ales consilier judetean in urma scrutinului din 5 iunie, dar si primar al localitatii Jaristea si-a declinat mandatul, alegand sa-si desfasoare activitatea de edil. El a fost inlocuit la CJ de Ion Oprea, informeaza News.ro

La sedinta a participat si arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, IPS Ciprian, care i-a felicitat pe consilieri si le-a cerut public sprijinul pentru construirea catedralei din centrul municipiului Focsani. IPS Ciprian a participat, miercuri, si la constituirea noului Consiliu Local Municipal Buzau.

Marian Oprisan este din 2004 presedinte al Consiliului Judetean Vrancea. El a deschis lista de consilieri judeteni a PSD din Vrancea si la alegerile din iunie.