Presedintele Klaus Iohannis se va intalni cu lideri ai Parlamentului (Knesset) si cu alte oficialitati, dar si cu reprezentanti ai disaporei romane.

"Voi avea cel putin o intalnire cu diaspora noastra din Israel si voi avea discutii, cred eu foarte bune, care au scopul de imbunatati relatia dintre Romania si Israel", preciza joi presedintele Klaus Iohannis, intr-o declaratie de presa, sustinuta la Palatul Cotroceni.

"Sunt foarte multe domenii in care avem colaborari bune, in care avem abordari comune. Cu aceasta ocazie, voi face o vizita la Autoritatea din Palestina si voi avea o intalnire cu Presedintele Autoritatii", a mai precizat seful statului.

Iohannis a mai spus ca vizita de stat a fost stabilita cu multe luni in urma si, din aceste motive, nu a putut amana delegatia pentru a participa la reuniunile de la Bruxelles. Astfel, l-a mandatat pe premierul Dacian Ciolos, pentru a reprezenta Romania, luni, la doua intalniri care vor avea loc la Bruxelles: summit-ul liderilor europeni cu Turcia, si o intalnire informala a liderilor din Consiliul European, reuniuni la care se va discuta despre problema migratiei.

Decizia sa de a-l delega pe premierul Dacian Ciolos a fost criticata de fostul presedinte Traian Basescu, care a scris, pe Facebook, ca "sub perdeaua unei vizite in Israel si Palestina, presedintele Iohannis lipseste de la dejunul de lucru Turcia-UE, urmat de Consiliul European pe tema migratiei islamiste". Acesta a mai comentat ca niciun alt stat nu isi permite sa fie reprezentat la Consiliul European de un tehnocrat in locul unui politician ales, scrie MEDIAFAX.