"Remarcam cu satisfactie ca PNL invita PSD si partidele din arcul guvernamental la dezbateri pe temele cele mai importante ale dezvoltarii Romaniei. Am exprimat intotdeauna necesitatea institutionalizarii dialogului politic in toate situatiile in care opozitia poate aduce un aport de idei sau sprijin politic unor proiecte care transcend interesul politic imediat al partidelor. (...) Primim cu deschidere noua cerere de dialog pe aceasta tema initiata de PNL. Astfel, vom onora si aceasta invitatie tot prin Ministrul Finantelor Publice, care va fi insotit, la ambele intalniri de o echipa de specialisti din cadrul Ministerului pentru a prezenta o refundamentare a Codului Fiscal pornind de la cererile Presedintelui Klaus Iohannis sau a altor organizatii sau institutii care s-au pronuntat in spatiul public", se arata intr-un comunicat de presa semnat de Liviu Dragnea.

Liderul interimar al PSD spune ca, dupa aceste discutii tehnice, ar trebui analizate si "posibile solutii politice" intr-o intalnire intre conducerile partidelor parlamentare, care sa aiba loc inainte de inceperea Sesiunii extraordinare a Parlamentului, scrie MEDIAFAX.

In privinta celorlalte subiecte propuse de PNL pentru dialog, Dragnea spune ca acestea nu sunt "teme de vacanta", ci merita din partea clasei politice un dialog continuu institutionalizat. "Stabilirea unor teme si prioritati pe termen lung nu se poate realiza printr-o singura intalnire, ea trebuie sa fie rezultatul unor dialoguri consistente si continue intre toate fortele politice. In interiorul coalitiei de guvernare aceasta dezbatere exista, da deja roade si ne bucuram ca si PNL vrea sa se alature acestui efort de dialog. Consideram ca de la inceputul toamnei politice se poate stabili, de comun acord, agenda unor intalniri permanente intre toate partidele parlamentare si neparlamentare pe temele dezvoltarii economice Romaniei, functionarii statului de drept, dezvoltarii echilibrate si durabile a tarii in plan teritorial si realizarea unor strategii eficiente de eliminare a decalajelor", mai spune Dragea.

Liderul PSD adauga la aceste teme si modernizarea institutionala, descentralizarea administrativa eficienta, sprijinirea romanilor din Diaspora pentru pastrarea identitatii si exercitarea integrala a drepturilor conferite de cetatenia romana, realizarea unei infrastructuri adecvate si dezvoltarea agriculturii, strategii de dezvoltare a comunitatilor rurale, realizarea unui model de functionare eficienta a comunicarii si de armonizare a circuitului administrativ intre Parlament, Guvern si Presedintie, modernizarea sistemului medical si educational si politici prin care Romania sa devina un actor cu pondere mai mare in deciziile politice de la nivel european si mondial.

Dragnea spune ca s-a consultat si cu premierul Victor Ponta, dar si cu partenerii de guvernare, asupra acestor subiecte. "Suntem deschisi la institutionalizarea unui asemenea dialog si asteptam PNL, dar si alte partide, sa se alature acestui efort de reflectie la care deocamdata participa doar PSD, UNPR si ALDE", conchide Dragnea.