La 30 martie, Rose se va intalni cu oficiali din cadrul Ministerului roman al Apararii si al Ministerului de Externe pentru a discuta despre cooperarea in domeniul apararii antiracheta, controlul armelor si alte subiecte legate de NATO. El va rosti discursuri la Universitatea Romano-Americana si la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative pe tema progreselor inregistrate in arhitectura antiracheta SUA-NATO, arata un comunicat publicat pe site-ul Departamentului de Stat american, potrivit MEDIAFAX.

In perioada 30 martie-1 aprilie, Rose se va afla in Israel. In Tel Aviv, el se va intalni cu oficiali din cadrul Ministerului israelian al Apararii pentru a discuta despre o serie subiecte bilaterale referitoare la securitate. La 1 aprilie, el se va intalni cu oficiali de rang inalt din cadrul Ministerului de Externe la Ierusalim, pentru a discuta despre cooperarea strategica bilaterala.

In perioada 2-4 aprilie, Rose va merge in capitala turca Ankara, unde va conduce delegatia Statelor Unite la consultarile cu oficialii din cadrul Ministerului turc de Externe pe o varietate de subiecte de interes comun.