"La numirea in functia de Procuror General stiam ca domnul Nitu are certificat de revolutionar si ca a primit 8000 mp de pamint drept recompensa. Si acesta a fost un motiv pentru care am fost increzator ca va finaliza dosarul revolutiei. Mi-l imaginam sub gloantele armatei", a scris, marti, pe Facebook, fostul presedinte Traian Basescu.

El sustine ca abia in ultimele saptamini de mandat a aflat ca Tiberiu Nitu a tras de la cladirea Televiziunii, pe care o apara.

"In ultimele saptamini de mandat am aflat ca militar in termen fiind (nu-i fac o vina din asta), a tras de la cladirea televiziunii pe care o apara in directia blocurilor din Dorobanti. Nu stiu daca a impuscat pe cineva. Nici el nu stie probabil. Dar abia atunci am inteles ca moral, domnul Nitu nu poate finaliza dosarul revolutiei", a precizat Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Fostul presedinte se intreaba de ce Nitu nu i-a spus de la numire ca a fost "printre cei care trageau catre populatia razvratita".

Traian Basescu a declarat, luni, ca Procurorul general, Tiberiu Nitu, este suspect ca "a tras la Revolutie", cand era militar in trupele de Securitate si probabil ca "a impuscat cativa teroristi".

Traian Basescu a explicat, luni, la sediul PMP, ca este suspect "cam la fel cum este Nitu (nr- Procurorul general, Tiberiu Nitu). "Numai ca eu sunt suspect ca am facut o declaratie iar Nitu e suspect ca a impuscat oameni la Revolutie, ca a tras, Procurorul general. Era in trupele de securitate si el scrie in declaratia lui ca li s-a spus ca traga inspre Dorobanti unde se miscau teroristi si el probabil ca a impuscat cativa teroristi, ce sa faca".

In octombrie 2012, dupa audierile pentru functia de procuror general, la iesirea din sala CSM, Nitu a declarat jurnalistilor ca a primit, in baza legii, 8.000 de metri patrati, ca urmare a certificatului de revolutionar. Militarii care au participat la Revolutia din 1989 au beneficiat, ca si civilii, de 10.000 de metri patrati de teren, iar in cazul celor 78 li s-a dat cate 8.000, "ca atat a putut Primaria", a precizat el.

La Revolutie, Tiberiu Nitu era militar in termen la unitatea de la Televiziunea Romana, trei dintre colegii sai fiind impuscati mortal.

Fostul sef al Parchetelor militare Dan Voinea a sustinut, intr-un interviu din 2013, ca actualul Procuror general Tiberiu Nitu "are in dosarul Revolutiei o declaratie in care recunoaste ca a tras la Televiziune". "El era atunci militar. Are certificat de revolutionar acum, dar el trebuie cercetat la fel ca cei care au tras in decembrie 1989", a spus Voinea.