"Rica RADUCANU marea glorie a fotbalului romanesc s-a inscris in UNPR. Este in interesul national, in aceasta perioada cand parca am uitat sa pretuim oamenii mari care au facut cinste Romaniei, sa ne apreciem valorile nationale. Rica RADUCANU este o valoare a tuturor romanilor", a scris, duminica, pe Facebook, Neculai Ontanu, secretar general al UNPR si primar al sectorului 2 al Capitalei.

Anuntul este insotit de o fotografie cu Rica Raducanu, intr-un restaurant cu specific romanesc, cu adeziunea la UNPR in mana.

Necula "Rica" Raducan este unul dintre cei mai mari portari pe care fotbalul romanesc i-a cunoscut in perioada 1972-1975, performantele sale fiind recompensate cu doua Cupe ale Romaniei. Dupa zece campionate jucate pentru Rapid, echipa in care a debutat, a trecut la Sportul Studentesc si apoi la Steaua, in anul 1978, echipa cu care a cucerit a treia Cupa a Romaniei din cariera sa, potrivit MEDIAFAX.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, avand la activ 329 de meciuri jucate in prima divizie, iar in echipa nationala 61 de selectii. Este recunoscut ca personalitate a sportului romanesc fiind considerat portarul care a dominat "viata fotbalistica" in perioada 1965 si 1978.

Fostul fotbalist a fost decorat, in martie 2008, de presedintele Traian Basescu cu "Meritul Sportiv" Clasa III, alaturi de Cornel Dinu si Mircea Lucescu, reprezentanti ai generatiei care a participat la Campionatul Mondial din Mexic din 1970.