"E o schimbare financiara. Astea sunt discutiile care le am acasa, intr-adevar. Va confirm acest lucru. Sotia nu este foarte incantata", a spus Hellvig, raspunzand unei intrebari referitoare la trecerea de la salariul de europarlamentar la cel de sef al SRI.

El a aratat ca viitorul statut de sef al SRI reprezinta o schimbare "fundamentala" a viitorului sau si a familiei sale, fapt la care a reflectat inainte de a accepta propunerea pe care i-a facut-o presedintele Klaus Iohannis, scrie MEDIAFAX.

"Presedintele Iohannis m-a contactat si mi-a propus (functia de sef SRI, n.r.). Am avut o intalnire privata, nu telefonica. A trebuit sa stau un pic sa ma gandesc pentru ca e o schimbare fundamentala a vitorului meu si a familiei mele", a spis Hellvig.

El a aratat ca va demisiona din PNL si din PE imediat ce va primi mandatul de director al SRI din partea Parlamentului.

Hellvig a tinut sa dea asigurari ca in mandatul sau de sef al SRI nu vor exista imixtiuni politice in activitatea serviciului.

"Vreau sa fac o precizare: e un moment important in cariera mea. E o decizie pe care am luat-o de a iesi din spatiul public ca om politic, dar inteleg extrem de bine ce inseamna sa fii un reprezentant civil intr-o institutie ca SRI si mai mult decat atat, inteleg importanta ca aceasta institutie sa nu fie grevata de nicio imixtiune de niciun fel politica a institutiei. In perioada in care voi fi director al SRI, va garantez ca nu va exista nicio imixtiune politica in activitatea desfasurata a institutiei si nimeni nu-si va permite sa exercite presiuni asupra institutiei din punct de vedere politic", a spus Hellvg.