"Ne dorim un stat care sa aiba o guvernare care sa puna deasupra interesului individual interesul colectiv si agenda publica sa fie cea care dicteaza proiectele de anvergura ale Guvernului PNL. In momentul acesta, ca urmare a dialogului pe care l-am avut si cu premierul desemnat, Catalin Predoiu, suntem in etapa in care se merge spre finalizarea proiectului de viziune guvernamentala, proiect care are termen pentru a fi depus intr-o prima forma 28 februarie. In momentul in care pe data de 28, data limita de prezentare a acestui program de guvernare, vom avea materialul, il vom pune in dezbaterea atat interna a PNL, cat si in dezbaterea societatii civile. Vrem o dezbatere reala pe acest program", a spus Gorghiu, potrivit MEDIAFAX.

Liderul PNL a mentionat ca o alta decizie a vizat declansarea unui proces de identificare a candidatilor ce vor fi sustinuti la alegerile din 2016. "Am decis ca in 2015 sa facem un efort colectiv pentru a identifica persoane de la baza partidului si din afara partidului care sa reprezinte PNL in viitoarele alegeri locale si parlamentare", a afirmat co-presedintele PNL.

Gorghiu a mentionat ca a fost convenita componenta a doua comisii tehnice, una pentru a stabili criteriile de unificare si ponderile in cadrul organizatiilor judetene, iar alta pentru a rezolva problema unificarii grupurilor parlamentare, care trebuie sa-si finalizeze rapoartele de activitate pana in 21 ianuarie.

De asemenea, co-presedintele PNL Vasile Blaga a anuntat convocarea la finalul lunii februarie a sedintei Consiliului National de Coordonare, in care vor fi aprobate deciziile politice ale partidului pentru perioada urmatoare. "Am convocat pentru 31 ianuarie Consiliul National de Coordonare al PNL tocmai pentru a valida toate aceste criterii pe care colegii mei ni le vor propune pentru sedinta din 21 si pentru a aproba linia politica pentru urmatoarea perioada, urmand ca in 1, duminica, deci cu o zi inaintea deschiderii sesiunii (parlamentare, n.r.) sa avem si reuniunea grupurilor noastre parlamentare", a afirmat Blaga.