"Daca e cineva care poate sa conduca echipa la un nou proiect pentru partid si pentru tara, il voi sprijini cu toata inima", a declarat Victor Ponta, vineri.

Referitor la profilul viitorului presedinte al PSD, premierul a afirmat ca, in viziunea sa, se incadreaza "oricine va reusi sa construiasca un nou proiect, asa cum eu am reusit in 2010, iar in 2010, cu o saptamana inainte de Congres, nici nu eram candidat". Intrebat daca ia in calcul varianta de a nu mai candida pentru sefia PSD, acesta a replicat: "Bineinteles, pentru ca am mentalitatea pe care am avut-o intotdeauna, nu mi-am schimbat-o in acesti ani. Prefer sa fiu intr-o echipa care castiga, decat sa fiu capitanul echipei care pierde", scrie Agerpres.ro.

El a aratat ca este necesar ca PSD sa fie schimbat total, inclusiv prin limitarea puterii "baronilor locali" in adoptarea deciziilor de partid.

Ponta a reluat totodata ideea ca va demisiona din postul de prim-ministru daca Iohannis doreste sa numeasca in functie o alta persoana agreata de PSD.