"Poate ca nu mai trebuie sa platim din bani publici pentru cine (va fi presedinte - n.r.). Eu sunt prim-ministru de doi ani si jumatate si stau la mine acasa, nu la RA-APPS, din moment ce am locuinta. Cred ca si domnul Basescu, daca tine la binele public, poate sa stea la dansul acasa", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat unde va sta cand va fi presedinte, Ponta a raspuns: "Da, acasa la mine. Stau foarte bine la mine". Ponta a mai spus ca la Vila Lac 3 trebuie facute multe "slujbe".

Guvernul a primit din partea presedintelui Traian Basescu, in urma cu aproximativ doua saptamani, o solicitare privind atribuirea unei locuinte, cerere care se afla in lucru, a anuntat premierul Victor Ponta duminica, adaugand ca "nu cred ca suntem in pozitia sa acordam o resedinta foarte luxoasa".

Fostii sefi ai statului au dreptul, conform legii, inclusiv la atribuirea pe perioada vietii a unei resedinte. "Am primit cerere si este in lucru. Nu cred ca suntem in pozitia sa acordam o resedinta foarte luxoasa, cred ca o resedinta normala...din cate stiu, si Iliescu, si Constantinescu stau in niste conditii decente, dar nu...", a spus Ponta la Romania TV.

El a adaugat ca in ceea ce il priveste, daca va ocupa postul de presedinte si va fi nevoit sa se mute, probabil va folosi o alta casa decat cea actuala, dar nu in vila in care locuieste in prezent Traian Basescu.