Vreme a aratat ca functia de ministru este "preponderent politica" si ca, atunci cand a semnat, in calitate de ministru al Comunicatiilor, documentele in legatura cu care este acuzat, acestea aveau avizele necesare din partea departamentelor de profil din minister. "Documentele pe care le-am semnat au avut asistenta juridica de specialitate din partea departamentelor de profil, suportul tehnic de fundamentare si toate avizele necesare. Ma intreb retoric ce s-ar fi intamplat daca aveam toate documentele legale, toate avizele necesare si eu refuzam sa semnez. Nu puteam oare atunci sa savarsesc un abuz in serviciu? Nici nu m-am gandit si nici nu cred ca am savarsit vreo fapta nelegala, pentru ca nu am facut acest lucru de unul singur, ci am avut suportul de legalitate!", a explicat Valerian Vreme, potrivit MEDIAFAX.

Vreme le-a spus deputatilor ca nu le cere "clementa" in sensul juridic al cuvantului, dar sa tina cont de problemele prezentate de el si de "efectul devastator" pe care-l poate suporta oricare dintre parlamentari printr-o "mediatizare excesiva". "Dragi colegi, fac apel la dumneavoastra ca prin hotararea pe care o veti lua sa tineti cont nu numai de problemele prezentate aici, care sunt corecte, ci si de efectul devastator pe care-l suporta oricare dintre noi printr-o mediatizare excesiva!", a adaugat Valerian Vreme.

El a vorbit si despre realizarile din timpul mandatului sau de un an si jumatate de ministru al Comunicatiilor, aratand ca de numele lui sunt legate realizari ca sistemul de plata online a taxelor si impozitelor sau "agenda digitala pentru Romania".

Deputatii voteaza secret cu bile in cazul imunitatii parlamentare a lui Valerian Vreme.