"Pentru domnul presedinte Traian Basescu, nu pentru linistea domniei sale, ci pentru ca sa nu mai minta, 247,72 kilometri sunt licitati anul trecut. Tot pentru domnul presedinte Basescu, ca a fost sapte ani degeaba ministru al Transporturilor, si sper sa consemnati exact, cei mai multi kilometri de autostrada au fost licitati intr-un an in 2013 si dupa noi, cei mai multi au fost licitati in anul 2011 - 110 kilometri. Asta este ierarhia numarului de kilometri licitati vreodata de catre CNADNR. In 2011, cei mai multi in timpul doamnei Boagiu (Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor - n.r.), 110 kilometri, si licitatia condusa de domnia sa in 2011 ne-a adus suspendarea AM POST in aprilie 2012", a spus Sova, intr-o conferinta de presa.

Presedintele Traian Basescu a criticat, duminica, la o dezbatere organizata de Fundatia Miscarea Populara, faptul ca au fost oprite lucrari la autostrazi si "nu s-a pus nimic in locul lor", el adaugand: "S-au oprit lucrari si nu se gaseste contractul Bechtel. Se ascunde bine contractul Bechtel".

Seful statului a spus ca din 2012, luna mai, de cand acest guvern se afla la putere, nu a semnat niciun nou contract, nu a organizat nicio noua licitatie pentru noi proiecte.

"Singurele contracte care s-au semnat au fost cele licitate in timpul Guvernului Boc si care au fost in instanta si, odata pronuntarile facute, s-au mai semnat, anul acesta, niste contracte. S-au oprit lucrari, fie la Autostrada Transilvania, fie la tronsonul Nadlac - Arad, dar nu s-a pus nimic in locul lor. Sigur, s-au oprit lucrari si nu se gaseste contractul Bechtel. Se ascunde bine contractul Bechtel, insa asta este ceea ce ne lipseste: capacitatea de a genera proiecte, cand avem banii pusi pe masa de Uniunea Europeana, iar lipsa de capacitate de a genera proiecte nu face decat sa adanceasca acel deficit de la fondul de pensii, pentru ca a utiliza banii europeni inseamna a crea locuri de munca", a spus presedintele.

Sova a catalogat afirmatiile presedintelui drept electorale si a spus ca dincolo de contradictia politicianista, "cele mai importante sunt cifrele".