Intrebata cum comenteaza declaratiile facute de premier, din care rezulta ca ar exista o campanie impotriva presedintilor de Consilii Judetene, a membrilor PSD, Kovesi a spus ca DNA solutioneaza dosarele cu care este investita ca urmare a unor sesizari, a unor plangeri din partea persoanelor fizice.

"Nu anchetam persoane dupa apartenenta la un anumit partid politic. Calitatea intr-o functie publica atrage competenta DNA potrivit legii, iar daca acea persoana care are calitatea de functionar public si este in competenta de investigare a DNA are si calitate intr-un partid politic, acest lucru pentru noi nu este relevant", a spus Kovesi, dupa participarea la Conferinta Regionala Anticoruptie, potrivit MEDIAFAX.

Procurorul sef al DNA a precizat ca informatiile privind inceperea urmaririi penale sunt publice si se poate verifica cate dintre aceste persoane fac parte dintr-un partid sau altul.

"Noi nu tinem aceste statistici, noi ii cercetam in functie de calitatea de functionar public sau de functia pe care o ocupa persoana care este investigata", a subliniat Kovesi.