"E dreptul constitutional al oricaror grupuri parlamentare aflate in opozitie de a depune motiune de cenzura. Si noi am depus cand eram in opozitie. Sper un singur lucru, ca motiunea de cenzura pe care eventual -am vazut si eu declaratiie, nu e decis - dar pe care eventual o va depune PNL sa nu se refere la programul pe care l-am stabilit impreuna, ca atunci nu mai intelege nimeni. Daca e pe ce am stabilit impreuna, nu are rost", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

"Mai departe, ca vor depune motiune de cenzura - e constitutional, nu e nicio suparare", a adaugat Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Constanta, ca nu a citit, deocamdata, programul de guvernare al Guvernului, dar ca acesta va fi analizat, iar apoi liberalii vor decide daca initiaza sau nu o motiune de cenzura.

"Nu fac acum comentarii aplicate pentru ca este un text pe care nu am apucat sa-l citesc, am vazut doar comentarii, cat am apucat sa vad, in presa, asupra sa si ca atare nu ma voi adanci in comentarii. Pot sa va spun urmatorul lucru: ca avand in fata documentul politic, acest program - inteleg ca marti Guvernul vine si angajeaza raspunderea - vom avea o discutie, o analiza si vom lua o decizie asa cum se intampla in situatia in care Guvernul isi angajeaza raspunderea. Vom lua o decizie daca eventual facem noi, Partidul National Liberal, ca noi putem face o motiune de cenzura sau amendamente, daca e cazul, si atunci sigur ca ne vom motiva si aceasta decizie. Tot ce pot spune deocamdata este ca avem de-a face cu un program diferit pentru ca la inceput s-a vorbit, inteleg despre un program cam copy/paste asa, programul USL. Inteleg ca au aparut elemente noi, ca nu avem de-a face cu acelasi program din care doar literele USL sa fie scoase", a declarat Crin Antonescu.