"Postul de presedinte al Senatului nu a fost adus in discutie, nici contestat. Ii lasam domnului Crin Antonescu posibilitatea sa decida. Este falsa informatia ca eu as dori sa fiu, (Ioan – n.r.) Chelaru ar dori, ca (Petru – n.r.) Filip ar dori sa fie, ca au fost nominalizati. Falsa complet", a spus senatorul PSD.

Chestionat daca ar fi normal ca Antonescu sa isi prezinte demisia din functia de presedinte al Senatului dupa o eventuala iesire a PNL de la guvernare, Ilie Sarbu a raspuns: "Daca ar avea onoare, daca nu, e problema dansului". "N-o sa ma mai vedeti pe mine la tribuna, cum m-ati vazut, sa ma bat cu domnul Geoana, cu domnul Blaga, nu, nu mai facem lucru acesta", a subliniat senatorul, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca in sedintele USL Crin Antonescu a spus vreodata ca vrea sa demisioneze de la conducerea Senatului, el a raspuns afirmativ.

"Da, a spus, in sedinta la care am participat eu. Eu am si spus asta la un post de televiziune, intr-o dupa-amiaza, atunci cand situatia era tensionata, am spus lucrul acesta in ideea in care am aratat ca are onoare si caracter. A spus: «Daca de asta depinde, eu plec». Era dialogul intre PC si domnul Crin Antonescu, intre PNL", a spus Sarbu.

Social-democratul a adaugat ca presedintele Senatului, Crin Antonescu, va putea sa isi pastreze toate privilegiile functiei.

"Nu facem caz din asta, nu ne intereseaza nici pentru mine nici pentru alti colegi de-ai mei, fiindca postul, oricum, prin protocol, revenea la vremea respectiva PC. PC poate sa il revendice. Noi ii lasam domnului Crin Antonescu toate privilegiile pe care le are din acest post: vila, casa de protocol, masini, consilieri cati vrea dansul. Nu avem o problema", a afirmat Sarbu.