"Noi nu am atacat bugetul la Curtea Constitutionala, asa cum am facut anul trecut, pentru ca anul trecut l-am atacat pe procedura. Imi aduc aminte ca ei pierdusera pe traseu patru mii si ceva de amendamente. In cursul acestui an, PDL, singurul partid de opozitie, a sustinut pana la 12 noaptea 1.400 de amendamente. Deci, n-am gasit temei constitutional pentru a-l ataca (la Curtea Constitutionala - n.r.). Sigur, Presedintia are cu totul alte posibilitati legale, il poate retrimite inapoi, dar asta nu inseamna si noi am explicat foarte bine, legea finantelor publice ofera guvernului USL-ist toate conditiile pentru a putea plati pensiile majorate de la 1 ianuarie", a declarat Vasile Blaga inainte de sedinta BPN al PDL, transmite MEDIAFAX.

Prim-vicepresedintele PDL Anca Boagiu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca PDL va contesta bugetul la Curtea Constitutionala "daca va gasi motive suficient de bine intemeiate", dar a precizat ca "deocamdata" in partid nu s-a luat asemenea decizie din punct de vedere politic.

Parlamentul a adoptat, miercuri, proiectele legii bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2014. Procedura prevede in cazul acestor proiecte, pentru atacarea la Curtea Constitutionala, un termen de 5 zile.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca Bugetul nu a sosit la promulgare, ca se asteapta sa primeasca legea luni si ca o poate analiza, inainte de a lua o decizie, pana pe 29 decembrie, el precizand ca va promulga imediat Bugetul asigurarilor sociale.

Seful statului a precizat, in mai multe randuri, ca va respinge Bugetul in conditiile in care acesta contine cresterea accizei la carburant si ca analizeaza si posibilitatea de a-l ataca la CC.