Intrebat de presa daca sustine trecerea la o cota progresiva de impozitare, de 16%, 18% si 20%, Ponta a raspuns ca sustine principiul la modul general, dar nu pentru acest moment.

"Acum, nu. In principiu, ca orice social-democrat - desi impozitarea progresiva exista si in Germania, iar doamna Merkel nu e social-democrata, sau in Marea Britanie - in general, sustin ideea, principiul, insa avem o intelegere politica foarte clara la formarea USL, de pastrare a cotei unice, si cota unica ramane 16%", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca mandatul PNL pentru discutiile cu FMI este impotriva cresterii fiscalitatii pentru anul viitor, in contextul discutiilor pe marginea bugetului de stat, admitand ca se cauta solutii pentru asigurarea resurselor financiare pentru 2014.

Intrebat care este mandatul PNL in ceea ce priveste eventuala crestere a fiscalitatii, daca aceasta va rezulta din discutiile cu FMI, Antonescu a raspuns: "Mandatul este nu. Mandatul, a spus domnul Chitoiu foarte clar aseara, si mandatul acesta este valabil si pentru discutiile cu FMI".

Miercuri seara, ministrul Finantelor, vicepremierul liberal Daniel Chitoiu, a declarat ca PNL nu va ramane la guvernare daca nivelul cotei unice de impozitare va fi majorat pentru anul viitor.

Liderii USL au vorbit la finalul ultimei sedinte a Uniunii despre varianta reducerii TVA si cresterii cotei unice in contextul discutiilor legate de constructia bugetara pentru anul 2014.

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, ca el este cel care i-a cerut ministrului de Finante diferite scenarii pentru cresterea incasarilor la buget, discutate in USL, deoarece este mai usor sa se ceara la TV scaderi de taxe si bani "mai ales cand ai campanie electorala si nicio responsabilitate".

El a precizat ca nu va majora cota unica de impozitare, dar ca i-a cerut ministrului de Finante diferite scenarii pentru cresterea incasarilor la buget, discutate in USL, si ca asteapta concluzii din partea acestuia