"Am vorbit cu presedintele Crin Antonescu, am sa convoc un Biroul Permanent Reunit saptamana viitoare, luni, in care sa discut despre constituirea unei comisii speciale formata din senatori si deputati care sa analizeze cu celeritate si sa prezinte grupurilor parlamentare care este opinia si cum trebuie promovat acest proiect de lege (referitor la Rosia Montana n.r.)", a precizat Valeriu Zgonea, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca nu trebuie ca Parlamentul sa intre intr-un "joc politic" pe care l-a vazut in guvernarile Boc, in care un proiect statea la prima Camera 60 de zile dupa care era adoptat tacit si venea la cea de-a doua Camera a Parlamentului astfel incat unul dintre foruri se deroga de responsabilitate.

"Responsabilitatea apartine Parlamentului Romaniei asa cum a spus Guvernul, e un proiect de lege, ne uitam la el, daca el va avea elemente constitutionale sau neconstitutionale, daca dezbaterea va fi una lunga sau scurta, va depinde de capacitatea noastra de a gestiona aceasta problema", a mai spus Zgonea.

El a aratat ca proiectul Rosia Montana este de interes national si ca nu poate fi dezbatut decat intr-o comisie speciala, la fel cum a fost cazul modificarii Constitutiei sau a legi electorale.

"Comisia speciala va veni cu un raport pe care-l va trimite Senatului, il va dezbate in Plen, iar acel raport se muta apoi la Camera Deputatilor, orice amendament se discuta in Comisia speciala", a spus Zgonea.

"Toate grupurile politice trebuie sa discute necesitatea acesetui proiect fara sa fie partizani", a adaugat Zgonea, aratand ca la aceasta comisie speciala vor fi audiati toti factorii interesati, ministri, vor fi formulate intrebari catre Guvern, vor fi verificate procedurile.