Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza reducerea TVA la paine, Emil Boc a raspuns:

"Reducerea TVA la paine la 9 la suta este o masura buna, sper doar sa nu ne aflam in situatia de a avea doar pretul alcoolului majorat, sperand sa scada pretul la paine. Sustin masura reducerii TVA la paine, dar tare mi-e frica de faptul ca ne vom afla doar cu pretul majorat la alcool si poate va scadea pretul la paine.

E un mare semn de indoiala ca FMI nu a acceptat aceasta masura, nu a agreat-o, dovada fiind faptul ca le-a impus majorare de taxe in alta parte. Daca FMI credea in aceasta masura, nu impunea compensare de venituri, si a spus Guvernului sa isi asume aceasta masura, iar scaderea de venituri trebuie compensata prin cresterea de taxe in alta parte. Iar Guvernul a crescut taxele la alcool si accize in alta parte. E o dovada a faptului ca nu au fost credibili in fata FMI si a celor cu care au discutat", a spus Boc.

Acesta a subliniat ca in perioada cat a condus Guvernul a avut in vedere luarea unei masuri similare, insa aceasta nu putea fi pusa in aplicare pana nu se asigura stabilitatea macroeconomica.