La inceputul lui iulie, un procuror ierarhic superior celui de caz a respins o contestatie similara, astfel ca denuntatorii premierului au apelat, printr-o actiune inregistrata marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a carei solutie in acest caz va fi definitiva.

Potrivit MEDIAFAX, termenul fixat de instanta pentru judecarea contestatiei este 20 ianuarie 2014.

In 7 iunie, avocatul denuntatorilor lui Victor Ponta in cazul plagiatului a contestat la procurorul superior celui de caz solutia de neincepere a urmaririi penale primita de premier, pe motiv ca procurorul de caz a administrat probe fara sa inceapa urmarirea penala si a preluat integral expertizele Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor.

Avocatul denuntatorilor Adrian Razvan Papahagi, George Mihail Neamtu si Augustin Minel Ofiteru a solicitat astfel infirmarea solutiei de NUP, redeschiderea dosarului de plagiat, inceperea urmaririi penale pe numele premierului si administrarea legala a probelor propuse.

Rezolutia Parchetului ICCJ prin care a fost dispusa neinceperea urmaririi penale in cazul lui Victor Ponta, sub aspectul infractiunii prevazute de articolul 141 din Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, modificata, a fost emisa in mai.

Denuntul la Parchetul instantei supreme in acest caz a fost facut in 22 august 2012, de catre Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Minel Augustin Ofiteru.