"Cand e vorba despre lucruri care tin de presedinte si de prim-ministru, nu am niciun fel de retinere sau de orgoliu care sa ma opreasca sa pun mana pe telefon si sa-l sun pe presedinte. De altfel, cred ca si zilele urmatoare o sa vorbim, o sa-l rog de promulgarea unor legi adoptate de Parlament si de care depinde...dau un singur exemplu: am mai ramas cu vreo 20 de proprietari incapatanati care nu vor sa ne cedeze dreptul de a instala conducta de gaze intre Romania si Moldova. Am modificat legea, a fost adoptata de Parlament si trebuie sa o promulge presedintele, sa putem sa-i expropriem. Sunt lucruri de zi cu zi si in care depinde activitatea guvernamentala de un act al presedintelui, cum e promulgarea legii", a spus Ponta la RTV, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca a discutat cu presedintele, la telefon, si in ultimele zile, legat de reuniunea Consiliului European.

In urma cu o luna, Ponta a anuntat ca Guvernul va simplifica procedurile de expropriere la realizarea unor proiecte de interes national, aratand in acest context ca autoritatile nu reusesc sa construiasca o "amarata" de conducta de gaze spre Moldova, deoarece 40 de proprietari, numar mentionat la acea data, nu vor sa fie expropriati.

Procedurile au fost modificate atunci de Executiv printr-un proiect de lege pentru completarea Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, necesara realizarii unor obiective de interes national, judetean si local.