"Poate de la aceasta intalnire veti pleca, daca voi reusi sa va conving, ca Bruxelles-ul nu e Inalta Poarta. Va pare Ciolos a fi unul de la Inalta Poarta? Mie nu-mi pare deloc. Eu cred ca Bruxelles-ul e partenerul nostru, cu o singura conditie: sa respectam regulile. Atunci cand respecti reguli si ce ne-am angajat sa facem, cu certitudine Bruxelles-ul ne va fi un partener. Cand vedeti sanctiuni, sa va intrebati de zece ori ce o fi facut Romania de sunt pozitii care o admonesteaza", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca interesul celor de la Bruxelles este ca banii europeni sa fie cheltuiti bine si la vreme in Romania si i-a indemnat pe fermieri sa considere Bruxelles-ul un partener.

"Sunt un om care si-a aparat interesele tarii ori de cate ori i s-a parut ca tara e nedreptatita, dar inteleg intotdeauna cand Bruxelles-ul ajunge la o limita cand o tara sau alta nu respecta regula jocului, cand o tara sau alta nu respcta lucruri la care s-a angajat. Vedeti in Bruxelles un partener si o sa castigm toti, si noi si ei, pentru ca intersul lor este ca banii europeni sa fie bine cheltuiti in Romania si mai ales cheltuiti la vreme", a adaugat seful statului.