"Suntem actori egali, Parlamentul Romaniei va fi un mediator si un arbitru in procesul coabitarii dintre Guvernul Romaniei si Presedintie", a afirmat Zgonea, in discursul sustinut la lansarea cartii "Gandirea strategica" a lui Iulian Chifu, consilier prezidential pentru afaceri strategice si securitate internationala, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, Zgonea si-a exprimat speranta ca agenda coabitarii sa fie una cu rezultate pozitive pentru Romania.

El a aratat ca este foarte bucuros ca a putut gazdui la Palatul Parlamentului lansareaa cartii consilierului prezidential, adaugand ca a citit acest volum, iar ultimul capitol, referitor la coabitare si urmarile referendumului de demitere a sefului statului din 2012, este "una dintre piesele de rezistenta ale cartilor cu autori romani" pe care le-a citit in ultimii ani.

Totodata, desi jurnalistii au dorit sa ii adreseze intrebari despre modul cum Parlamentul poate media in relatia dintre Guvern si presedinte, Zgonea a evitat sa raspunda.

El a promis ca se va intoarce sa raspunda jurnalistilor la intrebari dupa ce ii va conduce pe unii dintre invitatii la eveniment, insa nu a mai revenit.