"Eu in aprilie 2012 am cumparat actiuni la Transgaz. In mai am facut declaratia de avere pentru 2011 si am declarat actiunile pe care le-am avut la sfarsitul anului 2011. In mai 2013 voi raporta situatia de avere la sfarsitul lui 2012, unde vor apararea si actiunile de la Transgaz achizitionate in aprilie 2012", a explicat Stolojan.

El crede ca astfel a raportat "corect".

"Am raportat corect, pentru ca declaratia de avere era pana la 31 decembrie 2011. In mai 2013 voi face declaratia de avere pentru 31 decembrie 2012", a mentionat Stolojan.

Europarlamentarul Theodor Stolojan, membru PDL, este acuzat de ANI de fals in declaratii pentru ca nu si-a trecut in declaratiile de avere si de interese completate la data de 25 mai 2012 actiunile la Transgaz Medias, in cazul sau fiind sesizat Parchetul ICCJ.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, existenta indiciilor referitoare la savarsirea infractiunii de fals in declaratii, de catre Theodor Dumitru Stolojan, deputat in Parlamentul European", informeaza ANI intr-un comunicat.

Stolojan se declarase initial nesigur in privinta omisiunii de a-si declara actiunile la Transgaz. "Eu cred ca le-am declarat. Eu asa tin minte ca am facut o anexa in care le-am declarat. O sa verific acasa, ca am pastrat declaratiile, si o sa vad", a sustinut europarlamentarul PDL, contactat de "Gandul".

Citeste si: ANI: Vanghelie si Iohannis, incompatibili! Stolojan, fals in declaratii