"Eu nu vreau sa intru in amanuntele legate de cine inchiriaza aeronava", a spus Fenechiu joi, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei prime intrebari venita din partea presei privind acest subiect.

El a adaugat ca Tarom a solicitat un buget anual de 22,6 milioane de lei pentru costurile de aeronavigabilitate sau mentenanta la aronava Airbus 310 pe care o utilizeaza seful statului.

"Am fost surprins sa aflu ca aceste costuri sunt suportate de la bugetul de stat", a continuat Fenechiu, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca aeronava ar trebui vanduta, ministrul Transporturilor a afirmat ca a avut o discutie cu membrii Consiliului de Administratie, ca exista o strategie privind aeronavele Airbus 310, dar a solicitat sa nu i se ceara alte amanunte pana nu este luata o decizie de catre Consiliul de Administratie.

"Este o aeronava proprietate a companiei Tarom, folosita - ziceti dumneavoastra - de Administratia Prezidentiala, pe care platim 7 milioane de euro doar costuri de mentenanta, fara costuri de operare", a spus ministrul Transporturilor.

El sustine ca acesta este de departe cel mai mare cost de mentenanta pentru o aeronava, dar intrebat daca un alt avion de acelasi tip din flota Tarom nu costa la fel, ministrul a raspuns: "Ba da".

Ulterior, Fenechiu a afirmat ca si cealalta aeronava Airbus A 310, utilizata pentru zboruri comerciale, are costuri ridicate si din punctul sau de vedere nu se justifica pastrarea ei, dar decizia o va lua tot Consiliul de Administratie.

Intrebat daca a propus o solutie, Fenechiu nu a dorit sa o dezvaluie presei, adaugand ca aceasta va fi transmisa Administratiei Prezidentiale.

El a adaugat ca va exista o intalnire intre oficiali ai ministerului si ai Administratiei Prezidentiale, "care vor lua niste decizii".

Intrebat daca presedintele poate folosi avionul in cazul unei vizite oficiale, Fenechiu a spus: "Fara probleme!". "Daca vrea, bineinteles", a adaugat el.