"Daca nu se specifica pierderea drepturilor electorale, nu-si pierde mandatul, iar pierderea drepturilor electorale in mod automat se face atunci cand esti incarcerat, deci nu in acest caz", a spus Nicolicea, potrivit MEDIAFAX.

Nicolicea crede ca Becali va "uza de caile extraordinare de atac" a sentintei.

Intrebat despre declaratia lui Becali ca ar pleca definitiv din tara, Eugen Nicolicea a aratat ca interpretarile sunt eronate , iar afirmatia lui George Becali a fost “emotionala”.

"Este o interpretare eronata. Dansul a spus in sensul ca pleaca si muta si cimitirul si asa mai departe. Deci, a fost o declaratie emotionala cu privire la faptul ca, daca el considera ca i se face o nedreptate, nu ar mai dori sa locuiasca aici. Nici pomeneala. Nu-i interpretata in sensul de sustragere, pentru ca, dupa cum stiti, nu a plecat impreuna cu cimitirul parintilor si stramosilor", a explicat secretarul Camerei Deputatilor.

Gigi Becali a fost condamnat, luni, definitiv, de completul de cinci judecatori al instantei supreme la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina, pedepse similare fiind dispuse si in cazul garzilor sale de corp.

Instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei de trei ani de inchisoare in cazul lui Gigi Becali pe o perioada de opt ani, timp in care acesta va trebui sa respecte mai multe obligatii ce ii vor fi impuse de serviciul de probatiune din zona domiciliului sau.