Inspectoratele de Poliție din România fac angajari. Cei interesați trebuie să îndeplinească niște condiții minime și să își depună online un dosar. Cine trece de acest „hop”, ajunge ajutor de șef de post.

Poliția Română angajează în baza diplomei de BAC. Nu mai e nevoie de Școala de Poliție

Vorbim despre 400 de locuri vacante de ajutor de șef de post pe care șefii din Poliție vor să le ocupe prin încadrare directă din sursă externă, ceea ce înseamnă că un candidat nu mai are nevoie, ca odinioară, de Școala de Poliție. Acesta trebuie doar să îndeplinească un set de condiții minime, printre care să nu fi avut probleme cu legea, să fi absolvit Bacalaureatul, să nu aibă tatuaje în locuri vizibile și să nu fi fost dat afară dintr-o funcție publică în ultimii 7 ani din motive disciplinare.

Doritorii care îndeplinesc toate condițiile menționate își pot depune până în data de 24 septembrie, online, întreg dosarul pe site-ul inspectoratelor județene de Poliție, apoi începe procesul de selecție.

Ulterior, urmează problema fizică. Dacă pretendenții o trec, vor ajunge la o probă scrisă, ce constă într-un test de tip grilă. În cazul în care totul decurge bine, aceștia vor ajunge în scurt timp ajutor de șef de post în mediul rural.

Pe de altă parte, acest proces de selecție simplificat a adus și controverse în Poliție. Sindicatele susțin că munca în posturile de Poliție din mediul rural este complexă, drept pentru care există riscul ca un om al legii nepregătit, care nu cunoaște legea și procedurile, să ajungă să intervină în cazuri grave.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Septembrie 2021 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.