Elon Musk, patronul Tesla și cel mai bogat om din lume, a respins acuzațiile potrivit cărora ar fi agresat sexual o stewardesă în urmă cu șase ani, denunțând un complot politic. Reacția sa a fost publicată de acesta pe Twitter, rețea de socializare pe care vrea să o cumpere.

Multimiliardarul Elon Musk respinge acuzațiile de agreiuni sexuale formulate împotriva sa și evocă un complot politic

Publicaţia independentă online The Insider a relatat că grupul aerospaţial al lui Musk, SpaceX, a plătit în anul 2018 250.000 de dolari unei femei pentru a renunţa la o plângere legată de un comportament necorespunzător al acestuia.

SpaceX deține o flotă de avioane private, iar stewardesa lucra la bordul unuia dintre acestea, un model Gulfstream G650ER. Antreprenorul în vârstă de 50 de ani a fost acuzat de femeie de „comportament nepotrivit” în 2018, incidentul petrecându-se în 2016, susține ea.

Conform sursei citate, însoțitoarele de zbor SpaceX sunt încurajate să urmeze cursuri de masaj. Miliardarul ar fi agresat-o pe stewardesă în timpul unei astfel de ședințe. Episodul a fost relatat de o prietenă a presupusei victime, iar publicația americană notează că a avut acces la mai multe documente și e-mailuri din acest caz.

Când femeia a intrat în cabina privată a lui Elon Musk, acesta era aproape gol, având doar zona intimă acoperite cu o pătură. Bărbatul ar fi mângâiat-o pe stewardesă pe picior, apoi i-ar fi arătat aparatul genital. Elon Musk i-ar fi propus acesteia să îi facă un masaj erotic, apoi i-ar fi promis că îi cumpără un cal, deoarece cunoștea pasiunea acesteia pentru hipism.

Însoțitoarea de zbor ar fi refuzat avansurile afaceristului și, potrivit spuselor prietenei sale, a terminat masajul fără a întreține relații intime cu fondatorul SpaceX.

La scurt timp după apariția știrii în presă, a venit și prima reacție a lui Elon Musk pe această temă. El a negat acuzațiile și a spus că va reveni cu mai multe detalii, dat fiind că „sunt mult mai multe lucruri de spus în această poveste”. De asemenea, a completat că s-ar fi aflat, în cei 30 de ani de carieră, dacă obișnuia să hărțuiască femei.

Citeste si:
Povestea Tesla: cum s-a născut compania, când a apărut Elon Musk și...
Povestea Tesla: cum s-a...

„Atacurile la adresa mea ar trebui să fie privite printr-o prismă politică - este modul lor (josnic) obişnuit de a face lucrurile", a scris joi pe Twitter Musk, fără a preciza pe cine vizează.

„O provoc pe această mincinoasă care susţine că prietena ei m-a văzut 'descoperit': spune-mi un singur lucru, orice (cicatrice, tatuaje...) care nu este cunoscut public", a declarat el. „Nu va putea să o facă, pentru că nu s-a întâmplat niciodată", a adăugat Musk.

„Își desfășoară campania cu trucuri murdare”

Elon Musk, născut în Africa de Sud, cu cetățenie sud-africană, americană și canadiană, s-a apropiat recent de republicani, după ce anterior i-a susținut pe democrați.

„Uitaţi-vă acum cum îşi desfăşoară campania de trucuri murdare împotriva mea", a adăugat Musk.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Antreprenorul și-a suspendat oferta de preluare a Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari din cauza lipsei de claritate cu privire la conturile false, dar s-a declarat „încă angajat” să termine tranzacția.



Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.