Consiliul National al Partidului Forta Nationala (PFN) a validat, sambata, numirea in functia de presedinte interimar al formatiunii a lui Teodor Melescanu, presedintele Senatului.

De asemenea, Gratiela Gavrilescu a fost aleasa in functia de prim-vicepresedinte al PFN, iar deputatul Stefan Baisanu - purtator de cuvant al partidului.

Melescanu a declarat, cu aceasta ocazie, ca PFN este un partid de centru, cu preocuparea de a contribui cu adevarat la revigorarea Romaniei, la crearea unei platforme civice si politice care sa asigure progresul.

"Cu ocazia discutiilor de astazi au fost validate toate pozitiile de presedinti judeteni, la nivelul partidului, la nivelul tarii, la nivelul Bucurestiului, si avem deja o structura care se constituie dintr-un nucleu central dur, cu toti liderii judeteni si mai ales cu foarte multi tineri care s-au alaturat partidului. Suntem un partid de centru, nu avem afilieri din niciun fel de parte, preocuparea pentru noi este de a contribui cu adevarat la revigorarea Romaniei, la crearea unei platforme civice si politice care sa asigure progresul social, economic, in favoarea romanilor", a precizat Melescanu.

Liderul PFN a adaugat ca partidul sau va participa la alegerile locale si parlamentare de anul viitor, mentionand ca se sprijina pe aproximativ 20% din electorat.

Melescanu: Suntem un partid de centru

"Suntem un partid care avem deja stabilit obiectivul participarii la alegerile locale, de asemenea, vom participa si la alegerile parlamentare si suntem convinsi ca prin ceea ce am vazut astazi exista un sprijin foarte solid pentru aceasta formatiune politica. Din toate analizele care s-au facut, la ora actuala exista o zona de aproximativ 20% din electorat care isi doreste cu adevarat un partid national si nationalist luminat, care sa promoveze interesele Romaniei, in interior si in exterior. Avem toate documentele in regula, suntem pregatiti, acum ne concentram pe gasirea unor candidati pentru primarii la nivel comunal, municipal, judetean si sunt convins ca vom aduce in Romania un alt fel de a face politica", a sustinut Melescanu.

Citeste si:
Melescanu, suparat ca nu e invitat la consultarile de la Cotroceni
Melescanu, suparat ca nu e...

Potrivit acestuia, PFN nu este interesat de crearea unor dispute si nu doreste ca dezbinarea din Romania sa continue.

"Nu suntem in niciun fel interesati de crearea unor dispute, nu dorim ca dezbinarea din Romania sa continue, dimpotriva, dorim sa contribuim la adunarea tuturor celor care gandesc romaneste, pe care ii intereseaza viitorul Romaniei si din acest punct de vedere PFN este vehiculul cel mai important la ora actuala. Suntem convinsi ca vom reusi nu numai sa fidelizam un electorat anume, dar mai ales sa avem sprijinul unui electorat de aproximativ 20% pe scena politica romaneasca", a afirmat Melescanu.

La randul sau, secretarul general al partidului, Mircea Gainuse, a spus ca PFN este un "partid national si nationalist luminos", cu reprezentare in Parlamentul Romaniei, intrucat are organizatii judetene in toate judetele tarii si in toate sectoarele Bucurestiului.

Citeste si:
PSD îi cere președintelui să intervină în scandalul „Cîțugate”
PSD îi cere președintelui să...

"PFN se va manifesta in spatiul public ca o forta protectoare a natiunii romane fata de orice abuz intern sau extern, precum si de orice manifestare antiromaneasca. PFN este profund atasat valorilor europene si euroatlantice, insa consideram ca identitatea europeana nu poate fi construita de o maniera solida si nici nu poate fi consolidata daca nu se respecta identitatile nationale ale statelor membre in diversitatea lor", a spus Gainuse.

Potrivit acestuia, PFN este un partid de gandire "exclusiv romaneasca, nu este un partid pivot, coordonat din afara tarii sau de forte oculte din interior", scrie Agerpres.

"De aceea PFN nu trebuie asociat cu nicio formatiune politica existenta, partidul fiind centrat pe problemele tarii si mai putin pe doctrine si ideologii. Va reprezenta pentru Romania forta schimbarii. Este un partid de gandire exclusiv romaneasca, nu trebuie asociat niciunui partid existent. Nu este un partid de de dreapta, de stanga, nu este un partid cu doctrina neomarxista, partidul se bazeaza pe o platforma civica deschisa tuturor categoriilor sociale, proiectelor in interesul tarii si in special tinerilor care simt romaneste si doresc sa traiasca intr-o Romanie demna si prospera", a precizat secretarul general al PFN.

Citeste si:
Viorica Dăncilă a plecat din PSD după 26 de ani și s-a înscris...
Viorica Dăncilă a plecat din...

Melescanu: Nu am ascuns niciodata faptul ca am sustinut-o pe Dancila in primul tur

"Am avut mai multe discutii. Nu am ascuns niciodata faptul ca am sustinut-o pe doamna Dancila in primul tur si o voi sustine si in turul doi al alegerilor (n.r. prezidentiale) si, din ceea ce am vazut la colegii mei, probabil ca marea lor majoritate vor urma aceasta idee", a precizat Melescanu, la Palatul Parlamentului, dupa sedinta Consiliului National al PFN, unde a fost validat ca presedinte interimar al partidului.

In context, el a spus ca a fost multumit de modul in care a fost organizat in diaspora primul tur al alegerilor prezidentiale.

"In mare masura, da si vreau sa va spun ca, din pacate, nu se prea vorbeste de acest lucru (...). Din cate cunosc, nu au fost probleme deosebite, dar, in mare masura, se dovedeste ca legea pe care am adoptat-o a oferit cu adevarat oamenilor din diaspora posibilitatea de a-si exprima preferintele lor electorale", a afirmat el.

Citeste si:
Florin Cîțu preia un proiect inițiat de Viorica Dăncilă
Florin Cîțu preia un proiect...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.