Turisti americani aflati intr-un elicopter in vestul Islandei au descoperit circa 50 de balene-pilot moarte pe o plaja, a informat postul de radio RUV, relateaza sambata dpa.

Balenele au fost descoperite joi de turistii aflati intr-un elicopter care survola peninsula Snaefellsnes. Ei au facut o inregistrare video pe care au dus-o la politie.

In pofida numelui, balenele-pilot apartin familiei delfinilor. Pentru moment, nu este clar de ce au esuat sau de cat timp se aflau acolo.

Biologul marin Edda Elisabet Magnusdottir a declarat pentru postul de radio RUV ca una dintre explicatii ar fi faptul ca balenele-pilot sunt animale cu legaturi sociale puternice, ceea ce inseamna ca este posibil ca unele sa le fi urmat pe celelalte pe tarm. In plus, a afirmat ea, in zona sunt curenti puternici si apele adanci le ingreuneaza revenirea in larg, scrie Agerpres.

Robert Arnar Stefansson de la Institutul de Istorie Naturala din Islanda a declarat ca, desi se intampla uneori ca balenele-pilot sa esueze in aceasta perioada a anului, numarul mare al acestora este neobisnuit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.