Starul columbian Shakira va fi urmarita de catre parchet pentru ca ar fi fraudat fiscul spaniol cu 14,5 milioane de euro, acuzatii pe care le neaga, conform cotidianului El Pais, informeaza vineri AFP, potrivit Agerpres.

Conform publicatiei El Pais, parchetul a informat-o pe cantareata ca a finalizat ancheta si ca nu va inchide dosarul, ceea ce inseamna ca va depune o plangere formala impotriva sa in zilele urmatoare.

Intrebat de AFP, un purtator de cuvant al procurorilor spanioli a precizat ca "nu a fost luata inca nicio decizie si ca dosarul este in curs de examinare".

Conform procurorilor, fiscul o acuza pe Shakira ca nu si-a platit impozitele in Spania in perioada in care a fost rezidenta in aceasta tara, intre 2011 si 2014. Cantareata este anchetata pentru perioada 2012 - 2014 pentru ca faptele din 2011 s-au prescris.

In mod oficial alaturi de judecatorul lui FC Barcelona Gerard Piqué din 2011, Shakira, 41 de ani, are impreuna cu acesta doi copii si si-a transferat rezidenta fiscala in Spania in 2015.

Avocatii Shakirei au insistat asupra faptului ca cea mai mare parte a veniturilor vedetei provin din concerte internationale din 2014 si ca aceasta nu a locuit efectiv in Spania mai mult de 6 luni in acel an, conditie necesara pentru a fi considerata rezident fiscal in Spania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.