Actorul danez Pilou Asbæk, interpretul strategului media Kasper Juul din "Borgen", un serial distins cu premiul BAFTA in 2012, va prezenta concursul european Eurovision, ce va avea loc in mai, la B&W Arena din Copenhaga, informeaza eurovision.tv.

Alaturi de Pilou Asbæk, aflat pentru prima data in postura de amfitrion al unui eveniment, gazdele celor trei show-uri Eurovision, din 6, 8 si 10 mai, vor fi Nikolaj Koppel si Lise Rønne, prezentatori la televiziunea publica daneza, DR, care va difuza concursul.

"Sunt incantat de echipa de prezentatori formata din Nikolaj, Pilou si Lise - ei sunt un mare plus pentru spectacole. Fiecare, in felul sau unic, va aduce farmec si prestanta rolului pe care il au de indeplinit si sunt sigur ca se vor descurca perfect", a declarat Jan Lagermand Lundme, director de productie al concursului Eurovision 2014, scrie MEDIAFAX.

Serialul danez "Borgen", ajuns la cel de-al treilea sezon, urmareste lupta pentru putere din interiorul Palatului Christiansen, sediul Parlamentului danez - supranumit "Borgen" ("Castelul"), dupa ce o tanara politiciana idealista ajunge prim-ministru si trebuie sa pastreze echilibrul intre idealurile politice si compromisurile presupuse de legile guvernarii. In acest serial, Pilou Asbæk joaca rolul unui strateg media, casatorit cu tanara ce a fost desemnata premier al Danemarcei.

"Borgen" a fost desemnat cel mai bun serial de televiziune strain, la gala premiilor BAFTA din 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.