Noi atacuri la granița României

Vineri noaptea, Rusia a lansat atacuri cu drone asupra zonelor dunărene ale Ucrainei, la granița cu România. Noi explozii au avut loc în porturile Ismail și Reni. Alarma de atac aerian a durat șase ore.

Autoritățile au emis mai multe mesaje RO-Alert pentru locuitorii din Tulcea prin care aceștia erau avertizați că ar putea cădea obiecte din spațiul aerian.

Tot în mesajul RO-Alert, locuitorii erau sfătuiți să se adăpostească în beciuri sau în adăposturi de protecție civilă sau să stea în casă, departe de geamuri și pereți exteriori.

Pe social media, românii au povestit că au auzit mai multe explozii puternice. În Ismail, aproape de România, s-au auzit explozii, însă nu se cunoaște încă dacă există victime sau pagube.


"Au fost lovituri cu drone la ucrainieni. Au fost în două reprize, una după ora 1 și o altă serie spre dimineață. Zgomotul s-a simțit foarte tare. În Tulcea s-a simțit foarte tare, bănuiesc că au avut încărcătură mult mai mare", a declarat primarul comunei Ceatalchioi, Tudor Cerenga.