O coliziune frontală între două trenuri, unul comercial și unul de pasageri, în Tempe, estul Greciei, între Atena și Salonic, a avut loc în noaptea de marți spre miercuri. Până acum, cadavrele a 32 de persoane au fost scoase din vagoanele implicate, dar numărul morților este încă provizoriu. 85 de oameni au fost răniți, dintre care 25 sunt în stare gravă. Printre victime se numără și copii. 

Cel puțin 32 de morți și 85 de răniți în Grecia, după coliziunea dintre două trenuri, în „cel mai grav accident feroviar cunoscut vreodată”

Trei vagoane au deraiat, marți seară, cu câteva minute înainte de miezul nopții, după coliziunea dintre un marfar și un tren care transporta 350 de pasageri. Zeci de răniți, dintre care mulți sunt grav, au fost salvați de personalul echipelor de salvatori și au fost transportați cu ambulanțele la spitalele din apropiere.

Conform informațiilor furnizate de pompieri, 194 de pasageri au fost duși la Salonic, iar alți 5 la spitalul din Katerini, dintre care 3 sunt în stare bună, iar 2 răniți ușor.

„La Evangelismos a avut loc o coliziune frontală între două trenuri: un tren de marfă și trenul IC 62 care plecase de la Atena la Salonic. La bord se aflau aproximativ 350 de pasageri în momentul coliziunii. Pompierii și personalul companiei s-au grăbit la fața locului, participând la operațiunile de salvare și oferind asistență călătorilor”, a declarat operatorul feroviar Hellenic Train într-un comunicat de presă.

Operațiunea de eliberare a pasagerilor se desfășoară în condiții dificile. La fața locului sunt aproape 150 de pompieri, precum şi 40 de ambulanţe, alături de echipaje de poliție.

Spitalele Papanikolaou și Gennimata din Salonic, care au o unitate specială pentru pacienții arși, au fost de asemenea puse în alertă, la fel ca cele din Attica. Mai mult, unitățile militare din Tesalia au intrat într-un protocol de alertă.

Primarul din Larissa, Apostolos Kalogiannis a subliniat că spitalele din zonă au fost deschise în regim de urgență. Potrivit presei elene, acesta este „cel mai grav accident feroviar pe care l-a cunoscut Grecia vreodată”.



Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Martie 2023 - 07 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.