Șase copii au decedat în Marea Britanie în urma unei infecții cu o bacterie care declanșează scarlatina. Aceasta a pornit o epidemie care înregistrează tot mai multe cazuri de infectare.

Epidemie cu o bacterie periculoasă în Marea Britanie

În capitala Marei Britanii s-a depistat apariția unei noi epidemii a unei bacterii foarte periculoase. Infecția a provocat foarte multe cazuri de îmbolnăvire cu streptococul A, cel care provoacă și boala cunoscută în România sub numele de scarlatină.

Scarlatina este o boală infecțioasă, contagioasă și epidemică, care apare mai ales la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani , care se manifestă prin febră, dureri de gât și o erupție roșie pe tot corpul, urmată de descuamare.

În acest sezon, autoritățile britanice au înregistrate peste 850 de cazuri, față de anul trecut când în aceeași perioadă au fost depistate doar 180 de astfel de cazuri. Din păcate, cinci copii din Anglia și unul din Țara Galilor au decedat în urma îmbolnăvirii cu acest virus. Autoritățile sanitare din Marea Britanie au lansat încă de săptămâna trecută o alertă pentru părinți ca să fie atenți la ce simptome prezintă copiii lor.

Simptomele infecției cu streptococul A sunt : febră, dureri în gât și infecții ale pielii, infecții minore.

Ce alte virusuri sunt prezente la moment în Marea Britanie

În prezent, Marea Britanie se confruntă și cu alte virusuri care au aceleași simptome, fapt care îngreunează și mai mult situația. Medicii îi îndrumă pe părinți să se adreseze medicului în cazul în care au suspiciuni sau copiii lor prezintă astfel de simptome.

Înainte de pandemia cu coronavirus, aceste cazuri erau destul de puține. Însă în ultima perioadă, numărul acestora a crescut în mod alarmant. În școlile unde au fost înregistrate și decese a fost declarată stare de epidemie.

Specialiștii spun că în condițiile în care boala este întâmpinată din timp, în 24 de ore cu tratament, aceasta nu mai este infecțioasă și școlile pot să activele în continuare. Însă autoritățile sunt destul de îngrijorate, deoarece, în general, 1-2 copii sub 10 ani mor pe parcursul unui an din cauza acestui streptococ.

Citeste si:
România, în prag de epidemie de gripă. Numărul de îmbolnăviri a...
România, în prag de epidemie...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Decembrie 2022 - 04 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.