În urma bombardamentelor rusești asupra teritoriului ucrainean care a dus la căderea energiei electrice, autoritățile de la Kiev au decis să închidă temporar punctele de trecere a frontierei cu România şi Ungaria. Anunțul a fost făcut de Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina (SEF).

Ucraina și-a închis granișa cu România după bombardamentele rusești

Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina (SEF) a transmis joi că punctele de trecere a frontierei cu România şi Ungaria nu mai funcţionează. Această decizie a fost luată de autoritățile de la Kiev după ce miercuri au avut loc mai multe bombardamente asupra Ucrainei. Acestea au afectat furnizarea curentului electric.

„Din cauza lipsei de electricitate, înregistrarea persoanelor şi vehiculelor nu se desfăşoară la punctul de control Solotvino (Slatina), la frontiera cu România, nici la posturile de control din Kosino (Koson) şi Dzvinkove, la frontiera cu Ungaria”, a transmis SEF.

Miercuri, în Ucraina a avut loc un atac cu racehete în urmă căruia au fost afectate 16 regiuni din ţară. Rusia s-a concentrat anume pe atacul asupra infrastructurii energetice, lucru ce le-a și reușit, deoarece aproape întreaga ţară a fost afectată de o pană de curent de mari proporții. La Kiev, joi dimineața, în proporție de 70% din locuințe nu aveau curent electric, iar aprovizionarea cu apă potabilă se făcea doar parţial.

După bombardamentele de la Kiev, preşedintele ucrainean Zelenski a declarat că situaţia din capitală, dar şi din alte oraşe ucrainene este „foarte dificilă” din cauza lipsei de electricitate. Oficialul a menționat din start că rezolvarea acestei problemeva dura.

Pană masivă de curent în Republica Moldova după bombardamentele din Ucraina

Miercuri, o mare parte din Republica Moldova, inclusiv capitala țării, a rămas fără curent electric. Este pentru a doua oară când vecinii Ucrainei se confruntă cu o asemenea situație. primul incident de acest fel s-a produs cu doar o săptămână în urmă. Moldovenii au intrat într-o mare panică, iar marile orașe au fost paralizate. Semafoarele nu mai funcționau, transportul în comun a fost și el afectat, până și rețeaua de telefonie mobilă a avut de suferit.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2022 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.