Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că în cadrului unei reuniuni a Statului Major al Comandantului Şef Suprem au fost aprobate noi planuri militare ale armatei ucrainene. Liderul de la Kiev spune că aceste decizii nu vor fi deloc pe placul ocupanților ruși.

Zelenski, despre următoarele planuri ale armatei ucrainene

Liderul de la Kiev a declarat că au fost decise următoarele planuri militare ale armatei ucrainene, însă acestea nu vor fi deloc pe placul forțelor armate ruse.

„Desigur, nu pot dezvălui exact temele care au fost discutate de personal. Însă majoritatea rapoartelor, rapoarte acceptate şi planuri aprobate definitiv, vor fi pe placul ucrainenilor. Şi cu siguranţă îi vor supăra pe ocupanţi”, a menționat Zelenski în discursul său nocturn.

Zelenski a declarat că principala temă pusă în discuție la reuniune a fost mişcarea trupelor „în sensul eliberării întregului pământ ucrainean şi tot ceea ce este nevoie pentru punerea în aplicare a operaţiunii noastre de apărare”.

De asemenea, președintele țării a afirmat că soldații ucraineni au reușit să doboare şase drone de fabricaţie iraniană. Forțele armate ucrainene sunt din ce în ce mai motivate și determinate să meargă până la capăt și să își reîntoarcă teritoriile pe care au pus stăpânire ocupanții ruși de la începutul invaziei.

Totodată, Zelenski a anunțat că a avut o discuție productivă și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, căruia i-a adus mulțumiri pentru sprijinul și ajutorul acordat pe tot parcursul războiului. Împreuncă cu acesta a discutat despre următorii pași comuni pentru a elibera țara de invazia rusească care nu face altceva decât să distrugă integritatea statului și să pună stăpânire pe teritoriile dorite de autoritățile de la Moscova.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Zelenski anunță recucerirea a trei localități din regiunea Herson

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat miercuri că trei noi sate, ocupate de armata rusă, au fost recucerite de forţele ucrainene în regiunea Herson din sudul ţării.

„Novo-Voskresenske, Novo Grigorivka şi Petropavlivka din regiunea Herson au fost eliberate în ultimele 24 de ore", a afirmat preşedintele Zelenski într-un video postat pe reţelele de socializare.



Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Octombrie 2022 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.