Poziţia Berlinului cu privire la teritoriile ucrainene ocupate unde Rusia a organizat referendumuri pe parcursul ultimelor zile nu se va modifica, a declarat cancelarul german Olaf Scholz.

Olaf Scholz spune că referendumurile nu vor schimba poziția Germaniei privind regiunile ucrainene ocupate de Rusia

„Nu vom accepta rezultatele acestor simulacre de referendumuri, iar sprijinul nostru pentru Ucraina nu va fi diminuat”, a declarat Scholz pentru ediţia de miercuri a publicaţiei Neue Osnabrücker Zeitung.

Rusia a organizat referendumuri în patru regiuni ucrainene pe care le-a ocupat, anume Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, pentru a justifica probabil lor anexare de către Federația Rusă.

Cât despre chestiunea controversată a livrărilor de arme către Kiev, șeful executivului german a reafirmat că Ucraina va primi tancuri de concepție sovietică și vehicule de luptă de la țări NATO ale căror stocuri vor fi mai târziu refăcute treptat de către Germania și alte teritorii cu echipament militar occidental.

„Germania sprijină Ucraina cât de bine poate şi în acelaşi timp face tot posibilul pentru a preveni un conflict direct între NATO şi Rusia”, a spus cancelarul german. El a adăugat că acest lucru reflectă dorinţa majorităţii cetăţenilor germani.

Referendumurile de anexare la Rusia: Autoritățile pro-ruse din teritoriile ucrainene ocupate revendică victoria

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile de anexare a acestor teritorii la Rusia, referendumuri denunţate ca ilegitime de Kiev şi de ţările occidentale.

Comisia electorală a regiunii Zaporojie a transmis că 93,11% dintre alegători au votat pentru anexare după numărarea a 100% din buletinele de vot, precizând totodată că este vorba deocamdată de rezultate preliminare.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

La rândul său, administraţia pro-rusă de ocupaţie a regiunii Herson a afirmat pe Telegram că 87,05% dintre alegători au votat favorabil anexării după numărarea a 100% din buletinele de vot.

Acestea sunt primele două regiuni ucrainene care au votat în favoarea anexării de către Rusia de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, pe 24 februarie.

Mai târziu, marţi seara, şi în auto-proclamata Republică Populară Lugansk (LNR), autorităţile pro-ruse au revendicat victoria. Comisia electorală a acestei regiuni, citată de agenţiile ruse Ria Novosti şi Interfax, a anunţat că 98,42% dintre alegători au votat pentru anexarea la Rusia după numărarea tuturor buletinelor de vot.

În Republica Populară Doneţk (DNR), la ora 19:30 GMT, după numărarea a 56,85% din buletinele de vot, votul favorabil era în proporţie de 94,75%, potrivit comisiei electorale regionale.

Citeste si:
Prețul Daciei Spring, redus cu 10.000 de euro în Germania. Pornește...
Prețul Daciei Spring, redus...

„Bine aţi venit acasă, în Rusia!", a reacţionat rapid pe Telegram fostul preşedinte Dmitri Medvedev, transmite AFP, conform Agerpres.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Septembrie 2022 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.