Spania pune în practică călătoriile gratuite cu trenurile locale și regionale timp de patru luni. Cei care vor să beneficieze de această ofertă trebuie să se înscrie. Gratuitatea călătoriilor este condiționată de o serie de limitări de timp, distanță și tip de tren. Autoritățile au recurs la un asemenea proiect pentru a-i face pe oameni să utilizeze trenul pentru călătorii.

Călătorii gratuite cu trenul în Spania timp de 4 luni

Spania lansează un plan de 200 de milioane de euro prin care urmărește să atragă cât mai mulți oameni care să utilizeze trenurile pentru a călători sau pentru a ajunge la destinațiile dorite. Spania are peste 3.600 km de linii de mare viteză, mult mai mult decât Franța, însă gratuitatea NU va fi valabilă și pentru ele. Spania deține în jurul orașelor mari rețele extinse de tip S-Bahn.

Campania de gratuitate a călătoriilor va începe din data de 1 septembrie și va dura până pe 31 decembrie. Începând din 24 august, oamenii pot solicita bilete gratuite. Reducerea va fi sub forma unui cod QR în aplicația Renfe. Acest cod va putea fi scanat la gară, de fiecare dată când se va efectua o călătorie. Vestea bună este că de această gratuitate pot beneficia și turiștii, nu doar cetățenii spanioli.

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a beneficia de gratuitate la trenurile din Spania

Cei care vor să beneficieze de această gratuitate trebuie să se înscrie și să dea o garanție de 10 euro, bani ce vor fi returnați călătorilor dacă acesta a efectuat cel puțin 16 călătorii în cele patru luni ale acestei promoții.

Călătoriile la care se aplică gratuitatea vor fi pe trenurile Renfe de tip Cercanías, Rodalies (Catalonia) și Media Distancia. Garanția va costa 20 de euro pentru călătoriile făcute cu trenurile Media Distancia, însă sunt eligibile doar cele de până la 300 km.

Excepții de la aceste gratuități fac trenurile de mare viteză AVE, însă în cazul acestora se va aplica o reducere de 50% pentru durate de până la 100 de minute.

Citeste si:
Creditul de tip amanet auto - definiție, condiții și avantaje
Creditul de tip amanet auto -...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 August 2022 - 06 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.