Toţi copiii cu vârste cuprinse între unu şi nouă ani care locuiesc în Londra vor fi vaccinaţi împotriva poliomielitei, după ce virusul a fost detectat în apele reziduale, transmite BBC, potrivit News.ro.

Virusul poliomielitei a fost găsit de 116 ori în apele reziduale din Londra începând cu luna februarie a acestui an. În urma acestor rezultate, autoritățile au demarat o campanie urgentă de vaccinare. Aproape un milion de copii vor fi vaccinați, inclusiv cei care sunt deja la zi cu vaccinurile.

Vaccinul împotriva poliomielitei, o urgență în Londra

Poliomielita este considerată o boală a trecutului în Marea Britanie, după ce întreaga Europă a fost declarată liberă de poliomielită în 2003, scrie News.ro.

Alarma a fost trasă pentru prima dată în iunie, după o serie de teste efectuate la staţia de epurare Beckton, care deserveşte nordul şi estul Londrei. De atunci, analize mai detaliate ale sistemului de canalizare au găsit virusul în mai multe zone.

O reuniune a experţilor guvernamentali în vaccinuri - Comitetul comun pentru vaccinare şi imunizare - a recomandat o campanie rapidă de rapel pentru copiii cu vârste cuprinse între un an şi nouă ani.

Dr. Vanessa Saliba, epidemiolog consultant la UKHSA, a declarat:

"Toţi copiii cu vârste cuprinse între unu şi nouă ani din Londra trebuie să primească acum o doză de vaccin antipoliomielitic - fie că este vorba de o doză suplimentară de rapel sau doar pentru a se pune la zi cu vaccinările de rutină".

Ea a declarat că riscul pentru majoritatea populaţiei care este vaccinată rămâne "scăzut", dar a spus că este "vital" ca părinţii să se asigure că copiii lor sunt complet vaccinaţi.

Și în New York ar putea fi cazuri de poliomielită

Un oficial din domeniul sănătății din statul New York a declarat pentru BBC că acolo ar putea exista sute sau chiar mii de cazuri de poliomielită nediagnosticate. Afirmația vine în contextul în care un bărbat nevaccinat a fost diagnosticat cu acest virus luna trecută, fiind primul caz identificat în SUA după aproape un deceniu, scrie digi24.ro.

Citeste si:
Jean Gavril și Dinu, nevoiți să facă autostopul din Londra în...
Jean Gavril și Dinu, nevoiți...

"Nu există un singur caz de poliomielita dacă vezi un caz paralitic. Incidența poliomielitei paralitice este mai mică de 1%. Majoritatea cazurilor sunt asimptomatice sau ușor simptomatice, iar acele simptome trec adesea neobservate. Deci sunt sute, poate chiar mii de cazuri care au apărut pentru ca noi să vedem un caz de paralizie", a spus Patricia Schnabel Ruppert, expert în sănătate din Rockland.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 August 2022 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.