O bombă de 450 de kilograme care datează încă din Al Doilea Război Mondial a fost găsită după ce un râu din Italia a secat. Locuitorii din apropierea râului au fost evacuați pentru ca experții să dezamorseze bomba și pentru a evita orice pericol.

Bombă din Al Doilea Război Mondial, găsită într-un râu secat din Italia

O bombă neexplodată ce datează încă din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită într-un râu din Italia care a secat în urma unei secete severe. Bomba cântărește 450 de kilograme și a fost găsită de niște pescari pe malul râului Po din Italia. Din cauza celei mai grave secete din ultimii 70 de ani din Italia, porțiuni majore din acest râu de aproximativ 650 de kilometri au secat.

Temperaturile caniculare și lipsa precipitaţiilor au dus la deficitul de apă în nordul Italiei şi au sporit temerile oamenilor legate de apa potabilă.

„Bomba a fost găsită de pescari pe malul râului Po”, a declarat colonelul Marco Nasi, oficial al armatei.

Militarii italieni au declarat că bomba neexplodată ar conține 240 de kilograme de explozibil. Aceasta a fost descoperită în iulie în apropierea satului lombard Borgo Virgilio. În jur de 3.000 de locuitori din apropiere au fost evacuaţi pentru ca experţii să se ocupe de dezamorsarea bombei și să organizeze o explozie controlată și sigură.

Stare de urgență pentru zonele din jurul râului Po

„La început, unii dintre locuitori au spus că nu se vor muta, dar în ultimele zile credem că i-am convins pe toţi”, a declarat primarul local Francesco Apori.

Spaţiul aerian din zonă a o fost închis pentru o scurtă perioadă de timp, de asemenea şi traficul fluvial pe calea navigabilă. Râul Po este cel mai lung râu din Italia, care curge din sud-vestul Alpilor până la Marea Adriatică. Din cauza secetei din ultimii ani, nivel apei râului a scăzut considerabil.

Autoritățile italiene au declarat luna trecută stare de urgenţă pentru zonele din jurul râului Po, care irigă aproximativ o treime din producţia agricolă a Italiei.

Din cauza căldurii și a lipsei precipitațiilor din ultimele luni, curentul râului Po a slăbit extrem de mult, iar fermierii din Valea Po spun că apa sărată a mării se infiltrează în râu și distruge culturile agricole.

Citeste si:
Atacuri cu bomba la Ierusalim: cel puțin 15 răniți. Prima ipoteză a...
Atacuri cu bomba la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 August 2022 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.