Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj pentru cetățenii din Belarus. Acesta face un apel către oameni să nu se lase manipulați de autorități și să nu cadă pradă propagandei războiului din Ucraina.

Zelenski, mesaj de conștientizare pentru cetățenii din Belarus

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj video pentru cetățenii din Belarus prin care îi îndeamnă pe aceștia să nu se lase călcați în picioare de autorități și să nu le decidă alții soarta.

„Kremlinul a decis deja totul pentru voi! Dar voi nu sunteţi sclavi sau carne de tun. Nu trebuie să muriţi!”, a transmis Zelenski într-un mesaj video, adăugând că poporul nu trebuie să permită altora să ia decizii pentru Belarus.

Zelenski a mai menționat că Belarusul este implicat în războiul din Ucraina mult mai intens decât la începutul invaziei ruse.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunţat că Moscova are în plan ca în lunile viitoare să livreze în Belarus sisteme de rachete Iskander-M, cu capacitate nucleară. Recent, Kievul a raportat atacuri ale forțelor armate ruse venite de pe teritoriul belarus. Autoritățile de la Minsk sunt aliate cu cele de la Kremlin, susținând invazia din Ucraina încă de la început.

Este bine cunoscut faptul că Rusia lansează atacuri cu rachete asupra teritoriului ucrainean din Belarus. Au existat cazuri când avioane ruseşti au decolat de pe aerodromuri din Belarus pentru a bombarda Ucraina.

Sâmbătă, 25 iunie, forțele armate ruse au lansat pentru prima dată un atac aerian asupra Ucrainei venit de pe teritoriul Belarusului, au anunțat Forţele armate ucrainene, care au intuit că Rusia ar vrea să atragă de partea sa Belarusul în acest conflict militar.

Duminică, 26 iunie, Direcţia principală de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) a anunțat că Rusia își extinde din nou prezenţa militară în Belarus. Potrivit Statului Major al armatei ucrainene, soldații ruși ar pregăti grupuri de sabotori pentru a fi trimiși în Ucraina dinspre Belarus.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Vladimir Putin se va deplasa în străinătate săptămâna viitoare

Pavel Zarubin, corespondentul acreditat la Kremlin al televiziunii publice Rossia-1, a declarat că Vladimir Putin va efectua o vizită în Tadjikistan şi în Turkmenistan, înainte de a-l primi la Moscova pe preşedintele indonezian Joko Widodo.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.