Școala Robb Elementary School din Uvalde, Texas, unde 19 persoane au fost ucise într-un atac armat ce a avut loc pe 24 mai, va fi demolată.

Primarul din Uvalde, Don McLaughlin, a făcut aceast anunț marţi, în cadrul unei şedinţe de consiliu tensionate şi emoţionante, în care locuitorii au cerut răspunsuri cu privire la împuşcături. El nu a precizat când va fi demolată şcoala, scrie ziare.com.

"Înţelegerea mea - şi am avut această discuţie cu superintendentul - este că şcoala va fi demolată. Nu poţi cere niciodată unui copil să se întoarcă sau unui profesor să se întoarcă în acea şcoală", a declarat McLaughlin.

Robb Elementary are aproape 600 de elevi în clasele a doua, a treia şi a patra.

Preşedintele american Joe Biden a sugerat demolarea şcolii, a declarat luna trecută senatorul de stat Roland Gutierrez presei locale, potrivit BBC.

Robb Elementary School nu este prima şcoală care va fi demolată după un atac armat

Şcoala primară Sandy Hook din Newtown, Connecticut, a fost de asemenea demolată după ce 28 de elevi au fost uciși într-un grav atac ce a avut loc în luna decembrie a anului 2012. A fost al doilea cel mai sângeros incident petrecut într-o instituție de învățământ din istoria Statelor Unite, întrecut numai de cel de la Virginia Tech din anul 2007, unde au fost uciși 32 de oameni. Atacatorul, pe nume Adam Lanza, în vârstă de aproximativ 20 de ani, s-a sinucis la locul atacului.

O nouă şcoală a fost construită pe acelaşi teren.

Poliția din Uvalde este aspru criticată după atacul din Uvalde, deoarece a acționat prea târziu. Şeful securităţii publice din Texas a declarat, marţi, că la locul incidentului din Uvalde se aflau suficienţi poliţişti pentru a-l opri pe atacator la trei minute după ce acesta a intrat în clădire, dar poliţia a aşteptat mai mult de o oră în faţa sălilor de clasă înainte ca o echipă să intre.

Steven McCraw a declarat că răspunsul poliţiei a fost un "eşec absolut" şi l-a acuzat pe comandantul de la faţa locului că a pus viaţa poliţiştilor mai presus de cea a copiilor.

Peste 200 de atacuri au avut loc în anul 2022

De la începutul anului, în SUA au avut loc nu mai puțin de 212 atacuri în masă, potrivit unei organizații nonprofit care ”contabilizează” impactul armelor, scrie CNN. Un atac este numit în masă dacă există patru victime împușcate sau ucise (număr care nu îl include și pe atacator). Practic, au fost mai multe atacuri decât zile, în anul 2022.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iunie 2022 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.